Ølsmagning i Forsamlingshuset

26 okt 2022 - 19:00

Wordenskjolds kommer til Vigersted Forsamlingshus.

Claus Jacob Wordenskjold vil onsdag d. 26. oktober 2022 kl. 19 – ca. kl. 21, afholde ølsmagning i Vigersted Forsamlingshus. Smagningen vil være en flot introduktion til forskellige øltyper, som vil vise, at øl verdenen er andet og mere end pilsnere fra de store bryggerier. Claus vil kort forklare, hvordan ølbrygning foregår samt en forklaring af ”ølrevolutionen” og tiden efter.
Vi skal smage os igennem 6 forskellige øltyper.

Vi starter med en frugtig øl, hvorefter vi skal smage, hvordan en god pilsner fra et mikrobryggeri kan smage.
IPAen var med til at kickstarte ”ølrevolutionen”, og vi skal stifte bekendtskab med type New England IPA, som kan være en god indføring til de humlede øl. Specielt hvis man ikke er så meget for bitterheden.
Vi skal også smage en af de mørke trappistøl fra Belgien og høre lidt historie om trapistmunkene og brygningen i klostrene.
Derefter når vi til, hvordan det går, når et af de lokale bryggerier laver en belgisk inspireret quadrupel.
Vi slutter smagningen, med at smage en sort og stærk Imperial Stout.

Til denne smagning vil der være specielle ølglas og I får en lille tallerken med forskellige ”hapsere”. Denne tallerken vil ikke at være at regne for et aftensmåltid.
Der vil være 10 cl. af hver øl og Claus har lovet, at der vil være ekstra øl, som I har mulighed for at købe efterfølgende. Forvent en aften med øl med stigende smag og alkoholstyrke.
For alt dette: foredrag, spændende øl og lidt at spise til øllet og samvær, skal du betale 225 kr. pro person.
Tilmelding  fra den 20. september via vigersted.nemtilmeld.dk

Claus Jacob Wordenskjold har i de sidste 10 år lavet ølsmagninger i Wordenskjolds, hvor der årligt bliver afholdt op mod 50 smagninger med mange forskellige temaer i Ringsted. I 2018 blev Claus tildelt Danske Ølentusiasters regionale ølpris med følgende begrundelse:
”Ved alle smagninger kombineres saglige og spændende indslag om de enkelte øl og bryggerier, personerne omkring disse med personlige erfaringer – alt sammen opsat på professionel vis og fremsat med stor entusiasme. Claus Jacob Wordenskjold er en lokal- og regional ildsjæl, som gør meget for at udbrede kendskabet til det gode øl.”Claus i flere år afholdt ølsmagninger for flere bryggerier herunder Royal Unibrew og Det Lille Bryggeri, hvor han har afholdt smagninger både i forbindelse med personalearrangementer og ”Øl og mad” arrangementer.”

 

 

Skriv et svar