Pigespejderne

De grønne pigespejdere i Vigersted – piger med power!

Vi er en gruppe pigespejdere, som holder til i Bjerghytten på Bjergvej 89 mellem Vigersted og Kværkeby. På vores hjemmeside www.vigerstedspejder.dk kan du læse mere om os.

Alle vores ledere arbejder frivilligt og ulønnet og bliver uddannet på De grønne pigespejderes lederkurser.
Vi lægger vægt på disse ting:
– Friluftsliv
– Internationalt
– Piger

Vores trop er opdelt i Grønsmutter, Spejdere, Seniorer og Ledere. Her kan du læse lidt om de forskellige aldersgrupper:

0.-2. klasse: Grønsmutter
Hvornår: Mandag kl. 18.00-19.30
Smutterne er både indenfor og udenfor – alt afhængig af vejret og aktiviteterne. Pigerne lærer en masse ting, som de skal bruge, når de bliver spejdere – og så hygger de sig og har det sjovt samtidig. I løbet af året arbejder de med forskellige temaer for eksempel miljø og pigeliv.
Møderne ledes af voksne ledere.

3.-5. klasse: Spejdere
Hvornår: Mandag kl. 18.30-20.00
Spejderne laver friluftsaktiviteter, og de er stort set altid ude. Spejderne arbejder primært med ”Udfordringsmærkerne”, som er aktiviteter inden for forskellige temaer, der er særligt udfordrende og udviklende for aldersgruppen. Det seneste år har de blandt andet lært forskellige bålteknikker, har været på løb, hike og vildmarksweekend, hvor de vandrede med oppakning og sov i bivuak. Møderne ledes af unge ledere mellem 17 og 23 år.

6.-8. klasse: Seniorer
Hvornår: Ca hver anden mandag kl. 18.30-20.00
Seniorerne laver også friluftsaktiviteter og arbejder med ”Udfordringsmærkerne”, men på et højere niveau, så de får udvidet deres horisont, viden og spejderfærdigheder. For eksempel har de bygget et tårn med tag, som de sov oppe i. De seniorer, der har lyst til at blive spejderledere, har mulighed for at komme på lederkurser. Møderne ledes af unge ledere mellem 17 og 23 år.

Leder?
Vi har altid brug for nye lederkræfter. Vi har et stort og hyggeligt lederfællesskab. Vi holder lederarrangementer et par gange om året – fx klatring på Kragerup Go High, kvindeløb eller bare en hyggeaften med spisning. Er du interesseret, så kontakt os!

Kontakt
Hvis du vil hører mere, er du velkommen til at ringe eller skrive til os:

Gruppeleder: Winnie Lindemark
tlf.: 50519144 / e-mail: winnie.lindemark@hotmail.com

Tropleder: Bonnie Edahl Hoelstad
tlf.: 20653366 / e-mail: bonniehoelstad@gmail.com

Hjemmeside: www.vigerstedspejder.dk