Om Vigersted

Der er så dejligt ude på landet, skrev H.C. Andersen. Om han tænkte på Vigersted Sogn, skal være usagt. Vigersted Sogn, som er beliggende midt på Sjælland med Vigersted By ca. 8 km. nordøst fra kongebyen Ringsted. Sognet omfatter udover Vigersted stednavne som Snekkerup, Ågerup, Ortved, Værkevad og Humleore. Sognet bebos af ca. 1350 borgere.

Vigersted by, der er Ringsted Kommunes eneste bjerglandsby, er smukt beliggende omgivet af bakker, marker, skove, enge, moser og åer. Der udfolder sig et rigt dyreliv, der giver mange fantastiske oplevelser, når man færdes i den omkringliggende natur. Der har altid boet mennesker på egnen, og det er de mange fund fra fortiden er bevis på. I for-tiden kunne man sejle til Vigersted ad forskellige å-systemer, hvilket gjorde bosætning attraktivt.

Placeringen midt på Sjælland og gode transportmuligheder er også i dag medvirkende til, at mange vælger at bosætte sig i sognet. Både Roskilde, København, Køge, Næstved, Ringsted, Sorø, Slagelse ja, sågar Odense kan nås på rimelig tid.(indenfor 1 time)

Mange generationer har haft deres tilknytning til området, men også mange tilflyttere har fundet fodfæste her. Det giver en blandet befolkningsgruppe med mange gode ressourcer. Derfor har Vigersted et særdeles aktivt foreningsliv og mange spændende kulturelle arrangementer i løbet af året.

Vigersted rummer alt, hvad en moderne familie har brug for at skabe en tryg hverdag i smukke omgivelser og med gode aktivitetsmuligheder for både børn og voksne.